De mono Bambi visie van Wakker Dier

Vanmorgen groot op de voorpagina van Trouw: “Actie tegen kiloknaller buurtsuper.” Er wordt verder groots uitgepakt in de Verdieping. Van enig nuancering geen sprake. Het “Commentaar” van de hoofdredactie blijft ten ene male uit. Ik zou van Trouw toch wel verwachten dat ze iets verder zouden kijken dan de bewondering voor een organisatie die met relatief kleine middelen. hoewel, klein, 2,2 miljoen in 2015, veel teweeg brengt. Het zou Trouw wel sieren als ze de organisatie tegen het licht houden en kijken wat nu eigenlijk het wereldbeeld is van Wakker Dier. Dat is blijkbaar zeer beperkt. Een totale focus op dierenwelzijn. En het is prima dat er dat soort organisaties zijn. Maar dan past het toch om de nuancering aan te brengen in de krant. Hoe verhoudt zo’n mono Bambi visie zich tot de andere uitdagingen die er in de wereld spelen. Hoeveel geld en energie gaat hier nu eigenlijk in. Ook van de supermarkten. Zou het niet beter zijn om als krant ook wat kritische vragen te stellen? En zouden supermarkten de oproep kunnen gebruiken om hun eigen beleid te balanceren. Het naar de pijpen dansen van Wakker Dier van de Trouw wakkert de Bambi gevoelens van de lezers zeker aan, maar of we daar de wereld problemen een dienst mee bewijzen? Nee, elke Euro kan maar één keer worden uitgegeven. En dan is er aktie op zijn plaats voor dierenwelzijn, voor vluchtelingen, voor armoede, voor temperatuur stijging. En dat blijf ik missen in de heiligverklaring van Wakker Dier.images

This entry was posted in Sustainability. Bookmark the permalink.

Comments are closed.